Starcraft 2 - Wings of Liberty - Anmeldelse

Starcraft 2 - Wings of Liberty - Anmeldelse

Soyaman | 16. February 2011 | 2 Kommentarer
 • Spil anmeldt: Starcraft 2
 • Anmeldelse af: Soyaman
 • Anmelderens karakter: 10/10
 • Udgiver: Blizzard Entertainment
 • Udvikler: Blizzard Entertainment
 • Udgivelsesdato: 27. juli 2010
 • Platform: PC
 • Genre: RTS
 • Snydekoder – PC

Starcraft Historie

Jeg var lidt skeptisk da jeg skulle starte ud med at skrive en anmeldelse af Starcraft 2. Jeg ved at Blizzard Entertainment gør meget ud af deres spil samt historie, Og var derfor meget bange for at skulle starte ud med en 2’er. Det svarer lidt til at starte med at læse midt i Harry Potter bøgerne.

Jeg fandt hurtigt ud af jeg var ret. Og at historien i Starcraft 2 er kompliceret og svær at forstå. Heldigvis er der en lille introduktion i starten når man installerer spillet til os som var for langsomme til at få fat i den første Starcraft, Eller dem som bare skal have en opfrisker.

Historien i Starcraft 1 har noget at gøre med et oprør mod den korrupte regeringen. oprøret ledes af en fyr ved navn Mengsk som ender med selv at komme i ledelsen, og starte en ny regering lige så korrupt som den første.
Det er så her din rolle kommer ind. Du spiller nemlig som Jim Raynor, Og sammen med din kriminelle ”ven” Tychus Findlay kæmper du mod både regeringen som går under navnet ”the Terran Dominion”. Din mission er nemlig at stoppe de Zergs som har invaderet de nærliggende planeter, Og fri verden fra Mengsk.
Spillets historie bliver godt fortalt som du kæmper dig igennem de forskellige baner. Og når du er færdig kan du endda vælge om du vil lytte til de forskellige karaterer ombord på dit skib ”Hyperion”, Nyhederne osv. Det giver et valg for spilleren, om man hellere vil have mest basiske igennem banerne eller hvis man er interreseret i En dejlig detaljeret historie.
Syntes personlig det er en fed historie med med massere af ”Bad ass ex-kriminelle” typer Lidt i nærheden af Riddick. Ikke bange for noget.
Historien og alle dens mange detaljer osv kan selfølgelig som altid læses på Blizzard’s hjemmeside.

Starcraft 2 Singleplayer & Campaign

I singleplayer Campaignen for du lov til at spille som Jim Raynor som er en ex-kriminel som kæmper for folkets frihed. Desværre har Mengsk markeret dig som Terrorist.
Din mission går ud på at kæmpe dig gennem Dominions og Zergs, imens din hær får endnu flere frivilige og vokser en hær der skal udslette Zerg.

Kampagne er rigtig godt bygget op. Og du starter med at styre få units, og så senere få flere og flere at vælge imellem imens du lærer at klare flere forskellige opgaver.
Spillets kampagne er en rigtig god måde at lære spillet på. Både de små vigtige ting, såsom hvordan Bunkers fungerer, og hvor de skal placeres for at have fuld effekt. Til de helt store hvordan man bygger et ordentligt forsvar og bygger sin økonomi op før fjenden, samt at bygge en hær til at ”counter” fjendes units.
Kampagnen er bygget op som missioner på planeter. Du får selv lov til at vælge hvilken du vil kæmpe på. Antallet af missioner du har adgang til af gangen står tit imellem 1 til 3.
Hver mission giver dig et nyt Unit, Og du vil lære at bruge det unit i den mission du gennemfører.
Efter missionen får du en lille sum penge, Eller ”Credit” som det kaldes. Som du så kan købe upgrades for.
Dette er en rigtig fed funktion der giver dig mulighed for at opgradere dine favorit units, og derfor customize dine soldater til at matche din egen spillestil.
Et eksempel ville være +10 hp til Marines, Dine Goliath kan angribe både Air og Land units på samme tid, Eller f.eks at dine Bunkers kan holde 2 ekstra units.
Du får også muligheden for at skaffe Research points igennem dine missioner. Disse kaldes ofte for ”Bonus Objectives” og kan inkludere at skulle dræbe et monster som kravler ud af dens hule om natten, til at skulle finde gamle protoss relics gemt i banen. Dette fungerer meget godt, for det giver hver mission cirka 5 – 10 minutters ekstra levetid, og på samme tid får du også noget ud af det som du kan bruge resten af spillet.
F.eks får du som en af de første researchs muligheden for at enten opgradere dine Bunkers til 150 ekstra HP, Eller at give det et automatisk tårn som skyder selv uden units inde i den.
Der er 10 muligheder i hvert træ (Protoss og Zerg). Dvs 20 opgraderinger i alt. Men du kan kun vælge én opgradering ud af 2 hver gang du får nok point.
Ligesom med credits. Får du aldrig muligheden for at få alt og det virker fint, for det giver følelsen af ens valg betyder noget igennem spillet.
Det kan derfor også nogen gange betyde tab eller sejr alt efter hvilken mission du vælger først.
Jeg har ikke gennemført det endnu. Men jeg kan garantere kampagnen kommer til at tage mindst 10 – 30 timer hvis du klarer alle bonus objectives og lytter til historien osv.

Det meste af tiden i starcraft bruges dog Online, og ikke i Singleplayer Skirmish eller Campaign. Men det er en rar følelse at vide at Blizzard er interreseret i at give sine fans en ordentlig oplevelse!

Gameplay & Multiplayer

Gameplayet i Starcraft 2 er som i mange andre RTS spil, Og så alligevel ikke.

Spillet kan spilles af både nye, og hardcore Strategi spillere. Selvom man får meget mere ud af at være en hardcore spiller.
Spillet fokuserer nemlig rigtig meget på Micromanagement. Og om ens soldater får det sidste angreb fra fjenden kan hurtigt betyde forskel mellem sejr og tab.
Det er derfor der er et matchmaking system i multiplayer delen som adskiller det stærke spillere fra de nyere. Disse afdelinger kaldes for Leagues, Og det fungerer meget godt så vidt jeg kan se.
En der har spillet Starcraft i mange år kan med uden problemer tage en spiller som lige er begyndt på bare få minutter, og det er derfor vigtigt at sådan en funktion er introduceret

Spillet er dog rigtig dejlig balanceret imellem de 3 racer. Zerg, Protoss & Terran. Det fungerer rigtig godt, og der er ingen units som er generalt ”stærkere” end de andre. Det er alt sammen balanceret i pris, hastighed, angrebs hastighed, styrke, evner osv, osv. Dette er et af spilles rigtig store plusser.

Spillet byder også på en Editor til de mere avanceret spillere som giver muligheden for at ”programmere” deres egen bane.
F.eks kan du i en Star Battle styre et skib sammen med et par andre teammates, imod et andet hold kæmpe mod hinanden. Dette kræver teamwork og at man er opmærksom på sine omgivelser. Dør man. Er man nemlig ”død”.
Man kan også kæmpe i det gamle velkendte ”DotA”. (Defenders of the Ancient) Eller ”League of Legends” Som man også kan finde online.
Der er utrolig mange forskellige baner, Og de er alle placeret i et nyt forbedret Battle.net (Battle.net er navnet på Blizzards spils online del)
For du skal nemlig ikke vente i hundrede år på at folk joiner lige præcis DIT spil. Og heller ikke flere afk hosts. Nej. For når du joiner et spil kommer du ind i en Lobby med alle andre som er interesseret at spille lige præcis dit spil (DotA f.eks) og derfor fyldes det op hurtigere. Desuden starter spillet også automatisk op når det er fuldt. Og dette fungerer rigtig godt, hvor man i de tidligere blizzard spil skulle vente flere minutter. Helt op til en halv time på at få et spil fyldt op fordi der var 4 af de samme baner oppe, og lederne af banerne var afk.
Nu tager det ikke mere end 5 minutter. Maks. Alt efter tid på dagen, og hvilken bane man spiller.

Karakterer

Gameplay : 10/10
Der er ikke så meget at sige. Gameplayet i Starcraft 2 er gennemtænkt og balanceret på alle måder. Det bliver ikke mere perfekt.

Lyd : 8/10
Lyden i Starcraft 2 er rigtig god. Elsker simpelthen den musik der kommer når man spiller som Terran. Desværre falder den ned på en 8’er da jeg personlig syntes musikken man får fra f.eks Zergs er en smule deprimerende. Selvom det passer racen fint, syntes jeg stadig det ville være rart med noget musik som giver en lyst til at nikke med hoved engang imellem.
Den lyd man får fra units, effekter osv er ellers perfekt. Det kan godt være det er ude i fremtiden, Men det er præcist som man selv kunne forstille sig det ville lyde som. Ikke nogen overdrevet monster eksplosions lyde fra et Gevær, Eller lyden af et menneske som bliver sprættet op når man angriber i nærkamp.
Nej. Blizzard har ramt perfekt, Og man føler virkelig man sidder omringet af et skjold som er ved at bryde sammen når man hører protoss’ bygninger blive angrebet af zerglings.

Grafik : 10/10
Grafikken i Starcraft 2 er simpelthen fantastisk! Grafikken er faktisk så imponerende at de ikke har brugt rigtige karakterer, Eller en film til at optage events. Det ligner hvad det skal ligne, og mere til. Alle de små detaljer man sidder og savler over får helt en til at glemme at høre efter hvad der bliver sagt når man sidder første gang i deres tutorial.
Det er en smule synd der er lagt så meget arbejde ind i grafikken. Spillet er nemlig så hurtigt at man aldrig rigtig får tid til at nyde de lækre små detajler. Men ellers et rigtig godt job. Hvis man hader spil med dårlig grafik så er du det rette sted. Skal du have et smukkere billede må du finde et kamera frem med billeder fra Sveriges smukke bjerge.

Holdbarhed : 10/10
Singleplayer Challenges, kampagnen samt Skirmish til træning for multiplayeren kan sagtens vare helt op til 50 timers sjov. Derefter kan man begå sig ud i ”Practice League”, Eller Coorperation online mod computeren hvis man syntes det er sjovt. Og med alle de fantastiske ting man finder i Custom Games er der dømt mange hundrede timers underholding.

Samlet Score 10/10
Alt i alt er Starcraft 2 et genialt spil som kommer til at holde for år! Med multiplayer og turneringer til at holde os beskæftiget indtil de nye expansions kommer ud til Zerg kampagnen
Syntes den fortjener 10 for dens rigtig gode indsats.
Dette spil kommer nok til at blive brugt af mig i mange år før jeg bliver træt af det.

×

2 Kommentarer til "Starcraft 2 - Wings of Liberty - Anmeldelse"

 1. Darth Master says:

  Det er flot anmeldelse Soyaman! :)

  Keep up the good work!

 2. Wzarlon says:

  Fed anmeldelse af et super fedt spil Soyaman!

  Det glæder mig at du også er faldet for spillet og ikke lader dig skræmme på trods af du ikke har dyrket 1’eren.

  Spillet er så dybt og en perle når det kommer til holdbarhed – der er simpelthen så mange ting man kan give sig i kast med.

  Til de Starcraft 2 gamere derude, vil jeg anbefale Starcraftii.dk til jer – det er et dansk community for SC2 gamere på alle niveauer.

  Tak for anmeldelsen Soya – håber at se flere fra dig i fremtiden :D

Skriv en kommentar

For at undgå unødvendige kommentarer, bedes du læse nedenstående igennem, før du skriver.
- Tag dig tid til at skrive - vær seriøs. Vi godkender kun gode og relevante kommentarer.
- Skriv i en ordentlig tone - kommentarer der indeholder skældsord vil ikke blive godkendt.
- Skriv aldrig dine private oplysninger - telefonnummer, e-mail, adresse osv.
- Skriv kun kommentarer der har relevans til snydekoden selv eller spillet.
- Klik her hvis du vil du have dit eget logo/avatar ved kommentar.