Star Wars: The Old Republic - Anmeldelse

Star Wars: The Old Republic - Anmeldelse

Huma | 14. September 2012 | 0 Kommentarer
  • Titel: Star Wars: Den Gamle Republik
  • Original titel: Star Wars: The Old Republic
  • Platform: Windows (PC)
  • Udgiver: Electronic Arts og LucasArts
  • Udvikler: BioWare
  • Genre: MMORPG
  • Mode: Multiplayer
  • Motor: HeroEngine
  • Serie: Star Wars: Knights of the Old Republic
  • Udgivelsesdato: 20. December 2011 (US/EU) og 1. Marts 2012 (AUS)

Beskrivelse

Star Wars: The Old Republic, vil spillerne udforske en tid tusinder af år før Darth Vader, da krigen mellem Den Galaktiske Republik og Sith Imperiet deler galaksen. Spillere kan vælge at spille som Jedi, Sith eller en række andre klassiske Star Wars roller, som definerer deres personlige historie og fastlæggelse af deres møde med både de gode og onde sider af kraften. Undervejs vil spillerne få modige følgesvende, der vil kæmpe ved deres side eller forråde dem, da deres handlinger er baseret på spillernes handlinger. Spillet foregår 300 år efter den oprindelige spilserie Star Wars: Knight of the Republic, dvs. spillet forgår 3500 år før filmene.

Historie

Den Galaktiske Republik fungerede i generationer som en bastion for fred i en galakse af krigsførende stjernesystemer. Beskyttet af sine trofaste Jedi vogtere skabte Republikken det største håb om fremskridt i civilisationen og den galaktiske enhed.

Langt ude i det ukendte rum blev et mægtigt Sith Imperium hemmeligt bygget op, ledet af de onde Sith Fyrster, der drømte om galaktisk dominans og hævn over sine gamle Jedi fjender. Efter århundreders forberedelse var Sith klar til at gøre deres tilbagevenden.

Med en massiv flåde og en frygtindgydende hær af frygtløse tropper satte Sith Kejseren et overraskelsesangreb igang, så de hurtigt kunne overtage snesevis af verdener i Outer Rim, og starte en krig i modsætning til alle andre store krigsherrer i galaksens historie.

Fra det frosne affald i Ilum til ørkenens sletter i Dathomir dræbte voldelig kampe utallige millioner. Trods sin erklærede neutralitet, blev overfladestrukturer på den vanddækkede verden, Manaan, fuldstændig ødelagt, hvilket tvang Selkath til at trække sig tilbage til deres hav i underverden. Andre stjernesystemer klarede sig så dårligt, at nogle blev ødelagt, og andre blev ubeboelige.

I årene efter frygt og usikkerhed har præget galaksen, og dermed gjort det muligt for Sith Kejseren at forfølge sine egen mystiske formål, har Republikken bestræbt sig på at genopbygge sin infrastruktur og tilpasse militære prioriteter til det nye galaktiske landskab.

Nu er spændinger mellem Republikken og Imperiet høje, og en række beslutninger om grænseovergange og stedfortræderkrige er brudt ud, selv på planeter så historisk fredelige som Alderaan. Den urolige våbenstilstand, der blev oprettet ved traktaten om Coruscant, er hurtigt revet op i sømmene, og en tilbagevenden til total krig er begyndt for alle.

En ny generation af helte, både gode og onde, kommer til at imødegå problemer med disse kaotiske tider, og kæmpe for galaksens skæbne i denne mest desperate alder.

Klasser

Der er otte klasser, fire til hver fraktion, samt to underklasser til hver af de otte klasser. Klasserne er: Dusørjæger, Sith Kriger, Imperial Agent og Sith Inquisitor for Sith Imperiet, mens Den Galaktiske Republik har Trooper, Smugler, Jedi Ridder og Jedi Consular. Selvom alle klasser har sin egen historie, er spillet samlet under et overordnet spil. Derudover er der 4 startplaneter, dvs, 2 klasser starter i samme planet: Jedi Knight og Jedi Consular starter på Tython, Trooper og Smugler starter på Ord Mantell, Sith Kriger og Sith Inquisitor starter på Korriban samt Dusørjæger og Imperial Agent starter på Nal Hutta.

Racer

I SWTOR, kan man vælge mellem 9 racer, heraf 2 af dem kan vælges uanset hvilket klasser man vælger. Disse racer er: Mennesker, Chiss, Cyborg, Miraluka, Miraluka, Mirialan Rattaki, Renblodet Sith (Sith Pureblood), Twi’lek og Zabrak. Mennesker og Zabrak kan vælge alle, mens andre er begrænset til udvalgte klasser man kan vælge.

Skibe

Alle klasser har sin egen særskilt skibsmodel som passer til dem, dog har Sith Kriger og Sith Inquisitor samme model, samt Jedi Ridder og Jedi Consular har samme model da man starter på samme planet, Jedi’erne på Tython (som er Jedi-ordens antikke hjemplanet) og Sith’erne på Korriban.

Ledsagere

I SW:TOR kan man på et tidsppunkt i starten af spillet møde sin ledsager som er er en NPC karakter der ledsager en på sine missioner, jo mere man gennemføre sin klasses historiedel kan man få helt op til ialt 6 ledsagere heraf kun 3 afgangen.

Planeterne

Der er både nye og gamle kendinge, feks. de gamle som vi kender er Aldreraan, Korriban, Corucant, Corellia, Nal Hutta, måneplaneten Nar Shaddaa, Hoth, Tatoonie, Ord Mantell og Taris, de nye er Tython, Dromund Kass, Quesh, Voss, Belsavis, Balmorra og Illum. Alle planeter er opdelt i sværhedsgrad via levels, dvs. på start planeter er det lvl 0 til 10, og det højeste er lvl 50 for at differere niveauet på planeten.

Grafikken

Grafikken er god, og folkene bag spillet har valgt at følge den samme designstil som i SWKTOR spilserie, selv ved den laveste mindstekrav er grafikken imponere god. Spillet er designet til automatisk at tjekke hardwaren’s maximumkrav, så man netop får den mindstekrav pc’en kan trække uden at spillet lagger pga. for meget grafik.


Lyd

Som noget overraskelse for en onlinespil, er figurene stemmelagte på enten engelsk, tysk eller fransk, og der er undertekster som man kender fra hovedserien. Man har blandet alm. tale og “alien” sprog alt efter om figuren kan tale “galaktisk standard” eller sin modersmål, ved alien sprog, er der undertekster som vil fortælle hvad figuren siger.

Missioner

Der er et hav af missioner – der er hovedhistorien for den valgte klasse man har valgt, og så er sidemissioner som enten kun kan tages en gang eller missioner som kan tages en gang om dagen eller hver uge. I nogle missioner kan man gå i gruppe op til 4 personer sammen for at gennemfører.

Andet

Alt i alt er SWTOR et rigtigt godt spil, og der er flere nye planeter og missioner undervejs i skrivende stund er 1.4 snart på vej. Men skal man spille SWTOR bør man have kendskab til hovedserien Star Wars: Knight of the Republic, for der er henvisninger til nogle figurer i hovedmissioner.

×

Der er endnu ingen kommentarer - du kan blive den første :)

Skriv en kommentar

For at undgå unødvendige kommentarer, bedes du læse nedenstående igennem, før du skriver.
- Tag dig tid til at skrive - vær seriøs. Vi godkender kun gode og relevante kommentarer.
- Skriv i en ordentlig tone - kommentarer der indeholder skældsord vil ikke blive godkendt.
- Skriv aldrig dine private oplysninger - telefonnummer, e-mail, adresse osv.
- Skriv kun kommentarer der har relevans til snydekoden selv eller spillet.
- Klik her hvis du vil du have dit eget logo/avatar ved kommentar.