Le Tour de France 2011 - Anmeldelse

Snyd.dk | 25. February 2012 | 0 Kommentarer
  • Titel : Le Tour de France 2011
  • Udvikler : Cyanide
  • Udgiver : Focus Home Interactive
  • Udgivelsesdato : 1 juli 2011
  • Platform : PC, PS3, Xbox 360
  • Genre : Sport / Cykling

Det har uden tvivl været en udfordring for spiludvikleren Cyanide, at overføre en af verdens største sportsgrene til et PS3 spil, særligt når man tager deres begrænsede budget i betragtning. Det årlige cykelløb er fordelt over tre uger, – og dækker alt lige fra hæsblæsende spurter til den mere tilbagelænede afslutning ved Champs-Élysées. Udviklerne har gjort en anstændig indsats for at genskabe virkelighedsnære omgivelser, og tilføjelsen af opdaterede cykelhold, tilfører bestemt en virkelighedstro spilleoplevelse. – Men selve gameplay’et er så begrænset, at det højst sandsynligt vil afskrække alle, på nær de virkelige hardcore TDF-spil-fanatikere.

Indlæring og spillestil

Indlæringskurven er stejlere end Tourens stejleste stigning, men det største problem er den manglende vejledning i spillet. Dette er ikke et spil man bare lige tager ned fra hylden og spiller med det samme, især ikke, hvis man ikke har en del baggrundsviden inden for cykelsporten. Der er forskellige typer af deltagere, som sprintere og bjergryttere, som hver især kræver at du justerer og ændrer din spillestil. – Nøglen er taktik. Din rytter cykler  automatisk af sted, men du skal selv tage stilling til ydelse og bremsekraft, hvilket kræver en del opmærksomhed. At sprinte vil give dig et forspring fra feltet, men du skal holde øje med din ydelse (effort-guage), hvis du vil sikker på, at have nok energi til den sidste strækning på etapen.

tour de france ps3 billede 2 spil

Holdspillet

Det handler ikke kun om individuelle indsatser. Der er mulighed for at kommunikere internt med holdkammerater under løbet, hvor man kan give ordrer og beskeder til hinanden. Spilleren kan sende én fra holdet op i fronten af gruppen for at skærpe tempoet eller for at forsvare mod angribende ryttere. At forsvare en af dine holdkammerater mod angribende ryttere, så han kan vinde løbet, kan være ligeså tilfredsstillende, som hvis man selv havde siddet på cyklen og vundet etapen. – Og der er en lang række trofæer for effektive holdkammerater.

Gameplay-funktioner

Den dybdegående sportssimulation er meget fin, men Tour de France gør sit for at afskrække menigmand i det første løb. Spillet kører af sted i en blid rytme, lige ind til den endelige spurt, så der er aldrig rigtig nogen reel fornemmelse af hastighed. Styring føles utrolig langsomt, og selv om Touren er delt op på overskuelige stadier, føles de ca. 15 minutter utrolig lange. Manglen på gameplay-funktioner skuffer selv de mest inkarnerede og trofaste TDF-spillere. – Udover at spille hele Touren igennem, er den eneste anden funktion, at køre etaperne solo. Der er selvfølgelig grænser for, hvor meget udviklerne kan få ud af én sport, men de kunne da godt have inkluderet en øvefunktion, især ved så udfordrende et spil, som dette. En mere fremtrædende fejl, er manglen på multiplayer understøttelse. Selvom det ikke er super nødvendigt at inkludere online-muligheder i hvert spil, ville et holdbaserede spil, som dette, virkelig have nydt godt af sådanne funktioner.

tour de france ps3 billede 3 cykel spil

Cyanide har sans for detaljer

Cyanide skal dog have ros for at lægge vægt på detaljer i spillet. Alle Tourens omgivelser er blevet genskabt på en troværdig måde. På trods af, at gameplay’et ikke er tilstrækkeligt, er fokus på strategi og disciplin en ret præcis gengivelse af den tankegang, der er bag det, som virkelighedens deltagere må yde i Touren.

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at holdet, der har skabt Tour de France, har en stor passion for cykler og cykelsporten, men gamere, der ikke deler deres entusiasme, vil blive skuffet. Selv fans af cykelsporten vil have svært ved at abstrahere fra manglen af funktioner (game modes) og muligheden for multiplayer-spil.

×

Der er endnu ingen kommentarer - du kan blive den første :)

Skriv en kommentar

For at undgå unødvendige kommentarer, bedes du læse nedenstående igennem, før du skriver.
- Tag dig tid til at skrive - vær seriøs. Vi godkender kun gode og relevante kommentarer.
- Skriv i en ordentlig tone - kommentarer der indeholder skældsord vil ikke blive godkendt.
- Skriv aldrig dine private oplysninger - telefonnummer, e-mail, adresse osv.
- Skriv kun kommentarer der har relevans til snydekoden selv eller spillet.
- Klik her hvis du vil du have dit eget logo/avatar ved kommentar.