Painkiller - Anmeldelse

† Daniel † | 21. December 2008 | 2 Kommentarer

Spil Anmeldt: Painkiller

Anmeldelse af: † Daniel †

Anmelderens Karakter: 8/10

Udgiver: DreamCatcher Interactive

Udvikler: People Can Fly

Udgivelsesdato: 12/4/2004

Platform: PC

Genre: First-Person-Shooter (FPS)

Snydekoder til Painkiller

Min savklinge flyver med ét hen i den nærmeste og mest modbydelige skabning i form af en fjende, der pludseligt går itu, hvorefter dens efterladte kropsdele lægger spredt udover de skrækindjagende, hærgede og forfaldne omgivelserne. Jeg trækker lynhurtigt min Stakegun frem, og “sømmer” samtlige zombier fast til den nærmeste væg og skyder til slut et afgørende skud i hovedet. Efter godt 5 minutters intens kamp, lægger mine utallige ofre ukampdygtiggjort, forladte og døde i banens skumle hjørner og lider deres lidelser inden deres forsvinden. En vis form for adrenalin og udmattelse pumper stadig i mig. Efter lidt venten, trasker jeg stille videre til næste rum, hvor der atter skal uddeles flere øretæver til ethvert imødekommende bæst.

Historie
I dette nådesløse volds-First-Person-Shooter, er nøgleordet uden tvivl smerte i en vis utænkelig grad, som ingen kan modstå. Du, som hovedpersonen Daniel Garner, er fanget i Skærsilden – et sted imellem døden og vejen til vor Herre i himlen, hvor du vil genforenes med din afdøde kone. Dit eneste tjene i dette helvede er, at dræbe Lucifars (Satans) fire “disciple”, for dernæst at tage kampen op med selveste Lucifar ham selv. I denne underverden hersker alt andet en ro og fred. Vaklende zombier sniger sig op ved din siden uden at lade sig bemærke. Du skal som ene mand, kæmpe dig vej igennem hundredevis af hurtige – og såmænd også langsomme, irriterende, hulkende, skabninger, der er at finde i spillets 5 drabelige og ikke mindst smertefulde og desværre alt for korte kapitler.

painkiller1

På dit eventyr, finder du løbende nye barbariske våben, der uden tvivl vil komme til dig gode under dine hensynsløse blodsudgydelser i historiens henrivende forløb.
Ydermere er der ikke en men, hele to ekstra udvidelsespakker tilgængelig, hvis du ikke synes at have set rigeligt med blod, hvori du får tildelt lidt ekstra godter i form af nye våben til dine retsstridige kampe.

Gameplay

Painkillers gameplay bygger på det klassiske “skyd alt”-princippet, som fortællende nok, går ud på, at dræbe hvert eneste levende individ indenfor banens omfang og grænser. Selve omgivelserne matcher perfekt med dine fjender: Gravstene, klaustrofobiske grotter, skræmmende kirkegårde og lyden af dryppende blodpletter, der alt sammen optræder i de værst tænklige tilfælde på de værst tænklige steder. Du leves ind i en ny, ondskabsfuld og anderledes verden, hvor gode skydefærdigheder, præcision og hurtige reflekser utvivlsomt er gode fordele.

painkiller2

Undervejs i spillet, vil du have mulighed for at opsamle mønter, der i banens slut medregnes i din samlede score, og som senere kan bruges til køb af forskellige løjerlige kort, som på sigt vil komme dig til hjælp under dit spil, alt efter hvad dens trolddom siger. Eksempelvis slowmotion for en kort stund, hvor du i få sekunder får muligheden for, at bore pæle eller kastestjerner durk ind i fjendens lodne brystkasse eller kranie i ultra slow. Et scenario jeg har nydt massevis af gange, igen og igen – for det er en hylende morsomhed!

painkiller4

painkiller31

Endnu en fed detajle, er din indre dæmon, der venter på sin løsladelse, for derefter at lade rase over alt og alle. Intet lader den stoppe. Selv ikke dig selv, når du ihærdigt forsøger at fodre den med nye sjæle fra dine fjenders døde kroppe – klik med musen er alt hvad, der skal til. Et lille minus er, at du ikke selv råder over denne dæmoniske dæmon, hvilket er en skam, da den virkelig er et af spillets mest dræbende og bedste angrebsvåben, du hersker over. Den “springer” selv ud per automatik, når du har indsamlet nok sjæle. Dog glinser og lyser din skærm en anelse, som det eneste umiddelbare tegn på, at tiden snart er inde til endnu et raseri. Alt i alt, en god måde at afveksle fra dine våben på.

Midtvejs i spillet, vil man uden tvivl mærke et alt for ensformigt, langtrukkent og kedeligt gameplay, hvis man ikke er typen til disse spil. Der er desværre ingen løsning på dette udover, at sætte sværhedsgraden et par takker op – og hvis dette ikke hjælper, skal man holde sig langt væk fra spillet, inden man spiller sig komplet sindsyg af samme fremgangsmåde hele vejen igennem til spillets endelige slut.

Grafik, lyd og spilmotor
Rent grafisk er spillet ganske flot, taget i betragtning af at spillet, om et par måneder, fylder 5 år. Et blodsprøjt hist og pist hænder da, og mon ikke en enkel eller to lammeslående halshugninger finder sted i blandt spillets udfoldelige drabsmetoder, uden at man vel og mærke, kan tælle små grimme pixels på skærmen, når spillet pauses – skulderklap til DreamCatcher for dette! Skyggekast og vandeffekter, giver også spillet sit præg, hvilket også er med til, at fremme gameplayet på en positiv måde.

Spillets spilmotor er særdeles suveræn! Den indeholder ragdolls og god fysik – tilmed rigtig flotte ragdolls, som kan bøjes, smadres, tortureres og sågar korsfæstes, hvis du tænker lidt kreativt. Stolper der vælter, løsthængende lysekroner der falder ned med et brag, eksploderende tønder og ellers en fremragende dynamik overalt i spillet!

Ganske tilfredsstillende lyd(effekter). Ingen fingerpeg her.

Multiplayer
I Painkiler medfølger også en glimrende multiplayer-del, der som altid indeholder det mest nødvendige for et FPS-spil: Deathmatch, Team-Deathmatch osv., som jo er morskaben selv. Her kan du igen pinefuldt plage – ikke monstre – men andre spillere, måske en ven, med spillets udvalg af våben. Der ingen specifikke regler som så, udover dem serverenejeren selv har lavet – og selvfølgelig ingen snyd online!

Karakterer
Gameplay: 8 (solidt gameplay der kan spilles om igen)
Historie 8 (simpel men letforståelig og godt fortalt)
Grafik: 8 (med den tanke i baghovedet at spillet er fra 2004)
Lyd: 7 (udmærket lyd)
Samlet karakter: 8 (med pil ned)

Demo
Hvis du efter at have læst denne anmeldelse, føler dig fristet til at give et spillet et værdigt forsøg, kan du på dette link hente en ganske gratis demo

×

2 Kommentarer til "Painkiller - Anmeldelse"

  1. † Daniel † says:

    Nej, denne version findes kun til PC. En mindre/anden version, vis indhold jeg ikke kender, kan købes til Xbox.

    Go’ gaming!

  2. marcus says:

    flot job daniel. det lyder som et spil for mig, masser at blod og død. glæder mig til at prøve demoen.

    PS. er den også til ps3

Skriv en kommentar

For at undgå unødvendige kommentarer, bedes du læse nedenstående igennem, før du skriver.
- Tag dig tid til at skrive - vær seriøs. Vi godkender kun gode og relevante kommentarer.
- Skriv i en ordentlig tone - kommentarer der indeholder skældsord vil ikke blive godkendt.
- Skriv aldrig dine private oplysninger - telefonnummer, e-mail, adresse osv.
- Skriv kun kommentarer der har relevans til snydekoden selv eller spillet.
- Klik her hvis du vil du have dit eget logo/avatar ved kommentar.