Dark Messiah of Might and Magic - Anmeldelse

Snyd.dk | 10. October 2008 | 6 Kommentarer

Spil Anmeldt: Dark Messiah of Might and Magic

Anmeldelse af: † Daniel †

Anmelderens Karakter: 8 / 10

Udgiver: Arkane Studios

Udgivelsesdato: 24/10/2006

Platform: PC, Xbox360

Genre: Fantasy First-Person Shooter (FPS)

Snydekoder: Dark Messiah of Might and Magic – PC / Xbox 360

Slib sværd og knive, find tryllebogen frem og begiv dig ud i det uhyrlig gode spil, Dark Messiah of Might and Magic!

Information
Dark Messiah er et spil udgivet til PC og Mircrosoft’ Xbox 360 år 2006 af Ubisoft.
Spillet er kategoriseret som FPS-action-spil.
Både multi- og single player medfølger ved købet.
Spiller udnytter desuden Source engine og er tilgængelig på Steam for PC-brugere. 

Historie
Du, Sareth, har netop bestået din lærlinge-tid hos den mægtige troldmand, Mr Phenrig, og har derfor fået til opgave at finde den sjælden sete “Shantiri Crystal”.

Shantiri-krystallen i sig selv er ubetinget nem at finde. Men den onde necromancer har også sine planer med denne krystal. Du skal derfor beskytte den med al visdom og kærlighed, så fjenden ikke får fingrene i den. Efter en times spilletid bliver krystallen stjålet fra dig og bragt til den onde necromancer. Ca. halvejs i spillet, støder din båd i land på en fremmet ø. De første skridt i det bløde sand betrædes af dig, og et nyt, længere, sværere og mere adrenalinpumpende eventyr i form af orkre, enorme edderkopper og atletiske goblins, der bare ikke vil dø, ved første slag med sværdet, starter. Med dig får du Leanna som følgesvend, der mestre forutroligende gode evner inden for psykokinese. Til sidst i spillet får du muligheden for at vælge side – god eller ond – dit valg!

Gameplay
Gameplayet i Dark Messiah er umådelig godt! Spillet understøttes, ligesom så mange andre spil, af realistiske ragdolls.

Der er således blevet modificeret i Source engine, så du bl.a. kan sparke en orker ud over en hængebro, der både gynger og svajer til højre og venstre – selve fysikken er et vigtigt aspekt i sig selv, noget som jeg sætter stor pris på – der fortjener Ubisoft et flot klap på skulderen!

Du får bl.a. mulighed for at spyde en vagt ind i en væg med skarpe pigge, skære et reb over, som derefter udløser en stor bjælke, der med ét svinger hen i mod fjenden og dræber vedkommende på stedet, eller blot samle objekter op for derefter at kaste dem direkte på din modstander, der vælter omkuld og forundret kigger sig omkring for at opsummere hvad der er hændt.

Multiplayer
I spillet medfølger også en udmærket mutliplayer-del, der KAN virke trættende efter meget kort tid, desværre. I mulitplayer-delen udfolder gameplayed sig næsten på samme måde som i singleplayer: Vælg en klasse og bekæmp de andre spillere/andet hold. Der er ikke noget forbløffende at fortælle her. I multiplayer følger der sågar en ekstra klasse med; nemlig healer. Dog skal man ikke lade sig tilbageholde fra at købe spillet pga. den knap så gennemtænkte mulitplayer-del.

Kampsystem
Som spiller kan du ikke blot vælge imellem en enkel klasse – men deri mod kombinere dem alle af slagsen (magic, assasin, warrior, archer), så du til sidst får et ultimativt og suverænt gameplay med en blanding af sværddueller, magier, snigemord og bueskydning. Du kan naturligvis også vælge, at fokusere på ét bestemt område (eksempelvis magi). Jeg vil dog anbefale førstnævnte, da det giver et super solidt gameplay, der virkelig vil noget! Spillet kan desuden spilles på forskellige sværhedsgrader.

HUD
HUD’et er pære simpelt! Mana i højre bar, health i venstre, samt adrenalinmåler ved siden af health-baren. Når du topper max adrenalin, kan du én enkel gang slå et ekstra hårdt slag med sværdet, kaste en kniv i struben på fjenden, udnytte en magi dobbelt så godt som normalt eller skyde et ekstra hårdt skud med buen. Forneden af skærmen finder du dit bælte, hvor du kan opbevare mana- og health potions, samt våben og andre skatte du finder på dit eventyr.

Vurdering
Grafik: 8/10 – som sagt tidligere kører spillet på Source engine, der er blevet modificeret en hel del for ikke at sige rigtig meget. Super godt mix!
Lyd: 7/10 – velindspillede lyde.
Historie: 8/10 – rigtig godt opdigtet historie, der i et meget kort træk handler om at få Shangri tilbage og besejre det onde.
Holdbarhed: 9/10 – spillet kan spilles på hundredevis af forskellige måder, og der skal derfor meget til, før man mærker en træthedsfornemmelse.
Multiplayer: 6/10 – multiplayer-delen er en anelse ubalanceret mht. til de forskellige klasser. Ikke noget at råbe et stort hurra for.

Samlet karakter: 8/10 – på trods af spillets mange fejl ved bl.a. opstart, in-game crash, irriterende FPS drops og lignende, rykker spillet sig alligevel op på en god karakter, grundet de mange klasser, formidabelt kampsystem og en hamrende god historie. Et spil der klart kan anbefales!

×

6 Kommentarer til "Dark Messiah of Might and Magic - Anmeldelse"

 1. Kim Le says:

  Jeg er enig med 8/10
  Spillet er fantastisk, og jeg spiller det stadig.

 2. Joe the plumber says:

  Spar jeres penge, gå en tur i skoven i stedet. Spillet er kedeligt, dårlig grafik, dårlige gåder.
  Jeg blev træt af det efter 5 minutter. Men sådan er vi forskellige.

  • Homer FAN! says:

   LOL det siger du kun fordig at du stinker til spillet… og jo det er faktisk god grafik jeg gad godt se dig gøre det bedre !!!!

  • Drake says:

   man kunne altid prøve i lidt mere end 5 min. jeger af den erfaring fra andre spil at staretuppen altid er lidt kedelig men at det fanger når man er kommet lidt igang og har vendet sig til gameplayet, jeg er stadig efter 2 års spil skrupforvirret når jeg skifter mellem Guild Wars og WoW selvom det er samme dag såe…

 3. † Daniel † says:

  Takker da :).

 4. Snyd.dk says:

  Rigtig god anmeldelse Daniel – får sku helt lyst til at købe spillet :D

Skriv en kommentar

For at undgå unødvendige kommentarer, bedes du læse nedenstående igennem, før du skriver.
- Tag dig tid til at skrive - vær seriøs. Vi godkender kun gode og relevante kommentarer.
- Skriv i en ordentlig tone - kommentarer der indeholder skældsord vil ikke blive godkendt.
- Skriv aldrig dine private oplysninger - telefonnummer, e-mail, adresse osv.
- Skriv kun kommentarer der har relevans til snydekoden selv eller spillet.
- Klik her hvis du vil du have dit eget logo/avatar ved kommentar.