Pokémon Black & White - Anmeldelse

Pokémon Black & White - Anmeldelse

Huma | 14. February 2012 | 0 Kommentarer
  • Titel: Pokémon Black & Pokémon White
  • Original titel: ポケットモンスターブラック・ホワイト (Poketto Monsutā Burakku Howaito)
  • Platform: Nindento DS (begrænset features) og Nindento DSi samt PC (Global Link og Dream World)
  • Udgiver: Nintendo
  • Udvikler: GAME FREAK inc.
  • Genre: RPG
  • Udgivelsesdato: 18.09.2010 (JP) og 04.03.2011 (EU)

Historie

Historien starter med at man vælger en Pokémon som proffesoren giver som gave. Modsat andre spil, er der to rivaler – de er samtidig også ens venner som vil både dyste samt hjælpe med at stoppe Team Plasma’s onde planer. Team Plasma’s planer, er at alle mennesker skal frigive deres Pokémoner og til det formål kræves det at de får et af de to Pokémoner der skabte Unova Regionen som den er nu. Der er en legende om to Pokémoner der før var ét Pokémon, men delte dig i to: Zekrom og Reshiram afhæning af hvilket version man vælger er selve historien den samme, men ikke den Pokémon som Team Plasma eller den man selv får: I Black får man Reshiram mens man i White får Zekrom.

Global Link og Dream World

Global Link er det tidligere GTS, men forbedret så den er kombitabel med B&W. Det nye ved det er Dream World hvor man kan fange udvalgte Pokémoner, nogle kan ikke fåes i enten Black eller White, genstande og bær afhæning af hvor mange Dream Points men har fået. Desværre har den en lille minus at man kun kan spille det én time om dagen. Som noget nyt, hvergang man logger på sin Global Link bruger via B&W spillende, bliver den gemte fil uploaded på siden, og man vil kunne se sin proces med hvor mange emblemer man har skaffet, samt hvor mange timer man har spillet. Man kan desuden tjekke sin GBU (Rangering og og bedømmelse af ens tilfædige Matchup kampe), hvem man har byttet Pokémoner med, byttet friendscodes og hvilke venner ens Pokémoner er blevet med i Dream World. Derudover er der også Promotions hvor man enten kan hente en uddelt Pokémon eller skins til sin C-Gear, Pokédex og Musical Show i spillet (begge dele kræves en kodeord, disse kan man få via den officelle side, magasin eller på et andet måde).

Black City/White Forest

I Black og White findes der to ”byer”. Black City i Black Version og White Forest i White Version. I Black City kan man kæmpe mod trænere samt købe genstande man normalt ikke kan købe, kun finde – med andre ord en slags Sort marked. I White Forest, kan man fange udvalgte Pokémoner i lvl 5. Disse Pokémoner er fra de andre Generationer og ikke de samme i alle White spil. Derudover syntes jeg det er ret fedt at de har lavet det sådan at hvis man fifler med ens konsols ur og dato samt hvis man ikke snakker med indbyggere i White Forest, bliver der færre områder med græs samt færre personer at snakke med, men man kan dog få det tilbage ved at snakke med personerne så man opnår point så de bliver der, så det giver en lidt udfordinger hvis man vil have mulighed for at enten dyste eller fange de forskellige pokémoner.

Forår/Sommer/Efterår/Vinter

Som et rigtigt godt tiltag har man inkluderet årstider. Så udvalgte Pokémoner kun kan fås i en bestemt årstid eller når en Pokémon skifter udseende afhægning af årstiden. Feks. Årstids Pokémonen Deerling og dens udvikling Sawsbuck har 4 udseende alt efter årstiden. Nogle områder vil også om vinteren have steder hvor der er blokeret af sne feks. ved Twist Mountain er de fleste gange spærret og der er kun en vej man kan benytte for at komme igennem bjerget. Hvilket er et godt tiltag, så man også for en mere følelse af at det også er efterår eller vinter som i IRL.

Battle Subway

Battle Subway fungere på samme måde som Battle Frontier i tidligere spil, men med flere muligheder såsom Single-, Double-, Multi-, Wi-Fi- samt en Supertrain, men lige så svært som Battle Frontier. Man kan møde Sumway Masters efter antal vundne kampe i streg. Som sagt, så er de svære at vinde over og jeg måtte starte forfra efter at have vundet 12 kampe i streg da jeg tabte den 13. kamp, men det giver en god udfordring hvis man syntes at alt andet har været for let.

Grafik

Grafikken er helt utroliget god, som sædvanlig er der en dag/nat cyklus samt vejrforholdet som også afhænger af årstiden. Derudover er der også 3D grafikperpektiv, hvilket fungere utroligt godt når man kommer til broer, både når man skal op til, på en, og efter broen. Derudover også i storbyen Castelia City hvor man får en følese af at man virkeligt er i en storby med 3D perspektivet. Udviklerene har fortsat det de gjorde med de tidligere spil i styrkecenterne ved at give alle styrkecenterne en personlig præg og grafisk er det meget imponerende, men det kan tage tid at komme igennem det før man kan møde styrkecenterlederen.

Andet

Det er værd at notere at Unova Regionen (Isshu i Japan), geografisk er inspieret af New York City metroplitan området, specielt den største by i spillet Castelia City er baseret på Lower Manhattan.

×

Der er endnu ingen kommentarer - du kan blive den første :)

Skriv en kommentar

For at undgå unødvendige kommentarer, bedes du læse nedenstående igennem, før du skriver.
- Tag dig tid til at skrive - vær seriøs. Vi godkender kun gode og relevante kommentarer.
- Skriv i en ordentlig tone - kommentarer der indeholder skældsord vil ikke blive godkendt.
- Skriv aldrig dine private oplysninger - telefonnummer, e-mail, adresse osv.
- Skriv kun kommentarer der har relevans til snydekoden selv eller spillet.
- Klik her hvis du vil du have dit eget logo/avatar ved kommentar.