Sony PlayStation Move - PS3 - Anmeldelse

Sony PlayStation Move - PS3 - Anmeldelse

Taizun | 29. November 2010 | 2 Kommentarer
  • Gadget anmeldt: Sony PlayStation Move
  • Anmeldelse af: Taizun
  • Platform: PlayStation 3 (PS3)
  • Spil-genre anvendt i: Varieret
  • Udvikler: Sony Computer Entertainment
  • Udgivelsesdato: 15. september, 2010

Mange er bekendte med Nintendo Wii’s Remote-controller. Tag denne, ændre designet til et mere elegant design, og du har Sony PlayStation Move-controlleren. Sådan tænker de fleste i hvert fald når de ser PlayStation Move-controlleren for første gang, hvilket nok også har afskrækket nogle folk fra at købe Sony’s controller. Men der er ingen grund til at holde sig tilbage. PlayStation Move-controlleren er på mange punkter – set fra et personligt synspunkt – bedre end Nintendo Wii’s Remote-controller(Tag forbehold for at jeg ikke har testet Motion Plus controlleren, og derfor ikke kan udtale mig omkring sammenligninger imellem Move og Motion Plus controlleren, men blot Move og Wii Remote-controlleren).

Igang med Move-controlleren

Grib Move-controlleren, plug dit PlayStation Eye kamera i din PlayStation 3’s USB-indgang, start dit Move-kompatible spil, og så er du stort set klar til at springe ud i alt det sjove.

Med Sony PlayStation Move-controlleren føler du dig fri, i forhold til at skulle benytte dig af en DualShock 3-controller eller anden controller.

Knapperne på Move-controlleren er fint linet op, med Move-knappen i midten, de 4 tegn placeret rundt om den, Home-knappen forneden disse, og T-knappen bagpå controlleren.
Med det gode greb controlleren tilbyder, er knapperne dels også placeret rigtig godt, hvilket gør brugen af denne så behagelig som muligt. Dog kan placeringen af Start og Select, som sidder på hver side af controlleren, godt være lidt af en byld i længden. De 2 knapper er lidt små, og er desuden placeret således at man skal ændre på sit greb på controlleren, hvis man ønsker at trykke på én af de 2 knapper.

Det bedste miljø man kan benytte sig af Move-controlleren i, er et oplyst og rummeligt område, i mit tilfælde blev det til stuen, da mit eget værelse ikke ligefrem byder på meget rummelighed.
I de spil jeg har haft mulighed for at teste Move-controlleren, startede jeg stille ud, ved at sætte mig ned i sofaen og bevæge lidt på controlleren. Jeg fandt dog hurtigt ud af at det langt fra er sådan man skal benytte sig af en Move-controller. Man skal virkelig op og stå, og bruge sin krop, da afstanden til sit PS Eye Kamera og bevægelsernes omfang spiller en kæmpe rolle i mange spil, og dette er virkelig en fed fornemmelse.

Testning af Move-controlleren foregik i spillet “Sports Championship” hvilket klart er et must til enhver ejer af en – eller flere – Move-controllere, da der er mange timers sjov at hente, både i solo-spil men også med en ven eller familie i flerspils-disciplinerne.
I én bestemt disciplin i spillet “Sports Champions”, kaldet “Gladiator Duel” hvor man stilles op foran en modstander, med et våben – hvad end dette er et sværd, en stok eller en kølle – i den ene hånd, og et skjold i den anden, mærker man virkelig hvad ens bevægelser fører til i selve spillet.
Her skal man ikke bare lade sig sidde i sofaen i den tro at alt kan klares herfra. Næ nej.
Man skal op og stå, helst med en del plads rundt om sig (Jeg havde omkring 1-1½ meters frihed rundt om mig), og ellers bare gå løs på modstanderen. Alt afhængigt af hvilke bevægelser du laver, vil det føre til en meget nøjagtig – og tilsvarende bevægelse i spillet. Hvor kraftigt du svinger controlleren, hvor lavt, højt eller skævt du svinger det, samt hvor du placerer dig selv foran skærmen… Alt dette er af stor betydning for dine fremskridt i dette spil – og garanteret også i mange andre spil.

Derudover skal du udover at svinge et sværd, også beskytte dig selv imod modstanderens slag, ved at blokere med dit skjold, eller på anden måde undvige slagene ved at hoppe bagud eller til siden.
Her skal det lige siges at Navigations-controlleren vil være et rigtig godt supplement, da det garanteret vil byde på et mere flydende gameplay. Helt umuligt er det dog ikke med blot selve Move-controlleren. Her skal man blot holde T-knappen nede når man ønsker at blokere med sit skjold, og alt efter hvor du selv bevæger controlleren hen, vil slaget blive blokeret hvis du har formået at placere det korrekt. Slip T-knappen igen, og så er du klar til at slå løs på modstanderen atter engang.

Hopper vi til en anden disciplin i “Sports Champions”, kan vi snakke om “Bordtennis”.
Her spiller nøjagtighed, timing, og placering “ved bordet”(skærmen) en rigtig stor rolle, ligesom i et rigtigt spil bordtennis.

Man starter stille og roligt ud i de første kampe, med lidt gennemtræning. Her får man en del hjælp, da pile vil vise hvilken retning bolden har – så diverse skrue-bolde eller hårde slag, er rimelig nemme at svare igen på. Jo længere vi kommer frem i trænings-fasen, desto sværere bliver modstanderne, og desto kvikkere skal du være med din Move-controller. Skrue-bolde og hårde slag vil klart få slået din modstander i gulvet. I mit tilfælde gik jeg hårdere og hårdere til den, hvilket gav belønning.

Hopper vi dog længere frem i spillet, efter trænings-faserne, vil man lægge mærke til at diverse pile som før hjalp en, nu er væk. Her står man helt alene med sit bat i hånden, og skal benytte sig af alle de ting man har lært igennem trænings-fasen. På dette niveau havde jeg selv rimelig svært ved at følge med, og valgte egentligt blot at spille lidt mere stille og roligt, da det ville forsikre mig bedre præcision og derved blot vente på at modstanderen lavede en fejl, for så at give mig point. Uden pilene kan det være meget svært at vurdere hvor hårdt man egentligt kan slå, om man tør lave en skrue-bold, osv.. Men trods alt har jeg aldrig været særlig god til bordtennis, hvilket nok også afspejler sig på mine tabte spil i ”Sports Champions – Bordtennis”.
I ”Bordtennis” disciplinen får man virkelig fornemmelsen af at placering foran skærmen og præcision af slagene er altafgørende.

Move PS3 Konklusion!

PlayStation Move-controlleren er virkelig et godt supplement til sin PS3, og jeg vil da helt klart anbefale det til alle der ikke allerede ejer en Move-controller, da man får vækket nyt liv i sin PS3, og måske endda sig selv med denne.

Hvad angår plusser og minusser ved Move-controlleren, så har den selvfølgelig sine små skavanker, dog ikke noget af afgørende betydning. Plusserne står fast på sit helle-anlæg.

Plusser:

+Fedt/stilrent design
+Ligger godt i hånden/Ergonomisk
+God præcision/nøjagtighed
+En målgruppe der bliver bredere og bredere med tiden. (Ikke kun egnet til familie/casual spil)
+Fed anvendelses følelse – Man lever sig virkelig ind i spillene når man bruger controlleren.

Minusser:

-Kræver en del plads rundt om sig(Især med flere spillere)
-Navigations-controller ikke med i første bundle(Kan dog efter pålidelige kilder erstattes med en DualShock 3-controller – dette vil dog kun virke i visse spil)
-Start/Select knapperne er lidt dårligt placeret

×

2 Kommentarer til "Sony PlayStation Move - PS3 - Anmeldelse"

  1. Robert says:

    Jeg har også hørt rigtig godt om Move controlleren af min fætter – har ønsket mig 2 i julegave og håber virkelig jeg får dem :D Har spillet en masse Wii hos vennerne, men nu er det min tur til at hoste spil derhjemme på PS3’en.

Skriv en kommentar

For at undgå unødvendige kommentarer, bedes du læse nedenstående igennem, før du skriver.
- Tag dig tid til at skrive - vær seriøs. Vi godkender kun gode og relevante kommentarer.
- Skriv i en ordentlig tone - kommentarer der indeholder skældsord vil ikke blive godkendt.
- Skriv aldrig dine private oplysninger - telefonnummer, e-mail, adresse osv.
- Skriv kun kommentarer der har relevans til snydekoden selv eller spillet.
- Klik her hvis du vil du have dit eget logo/avatar ved kommentar.