Age of Empires III - Anmeldelse

Soyaman | 8. March 2009 | 2 Kommentarer
 • Spil anmeldt: Age of Empires III
 • Anmeldelse af: Soyaman
 • Anmelderens karakter: 7/10
 • Udgiver: Microsoft Game Studios
 • Udvikler: Ensemble Studios
 • Udgivelsesdato: 4. november, 2005
 • Platform: PC
 • Genre: Real-time strategy
 • Snydekode: Age of Empires III – PC

AoE er et strategi, men det er meget anderledes i forhold til alle de andre strategi jeg har prøvet
strategi spil der bliver lavet i 2009 har forskellige lande med forskellige mænd og muligheder at opbygge sin by på. Men AoE tilbyder dig faktisk over 10 forskellige lande med fordele og unikke Shipments, mænd osv.

Hvad er forskellen på landene og hvad er shipements?:
alle lande i spillet har nogle kort. som du kan tilføje til dit deck før spillet går i gang (max 20). du Unlocker disse kort ved at bruge Point du tjener ved at få XP. du får XP hver gang du bygger en bygning. laver en mand eller slår noget ihjel. imens du får XP i spillet får du et Shipment point (inde i spillet) som du kan bruge på at sende ét af dine kort. du får selvfølgelig mulighed for at sende flere kort senere. et kort kan gøre dine mænd stærkere i angreb. forsvar eller begge dele. gøre så du samler ressourcer hurtigere. eller sende dig en lille gruppe af mænd.

aoepc1

Hvordan foregår kampene?:
kampene er simple. ligesom i alle andre strategi spil flytter du dine heste eller mænd rundt på kortet og når du så møder din fjende kæmper de med de våben de nu har. men i forhold til andre spil syntes jeg og mange andre at kampene er værd at se på. det er fedt at se og høre ens mænd råbe og klinger der rammer hinanden imens man slagter fjenden til plukfisk.

Hva’ for nogle våben bruger ens hær?:
Ensemble Studios (skaberne bag AoE) har skiftet de gode gamle bue og pil ud med musketter og kanoner. dette lyder måske lidt overdrevet. men det fungerer fint

Hvordan er lyden og grafikken?:
lyden er virkelig noget der rykker. i forhold til andre spil, der er dejlig stille musik men lige så snart der er kamp et sted hører man et højt horn og stedet man bliver angrebet bliver markeret på ens kort. som sagt før kan man også høre klinger. skud. og alt muligt andet når man kæmper. det er virkelig fedt at høre på i stedet for de gamle stille pile der flyver i luften som man næsten ikke engang kunne høre..
grafikken er også fin. når man Fx mister et hus/bygning falder det sammen i en røgsky i stedet for bare at forsvinde (kommer an på hvor højt man har sat ens grafik indstillinger) og man kan også se en lille skyg af røg der hvor ens mænd har skudt. det kan ikke gøres meget bedre.
der er bare én lille ting med grafikken. og det er havet. når man kæmper til havs ender det med man har mange skibe og det skaber utrolig meget lag. så det er sjældent man ser en bane med store stykker hav.

Hvor lang tid taget sådan et spil. og er det værd at spille online?:
et spil kan sagtens tage omkring 10min til en hel time. kommer an på hvem man spiller mod og hvor gode/dårlige de er.
online delen er faktisk det eneste som er værd at spille. singleplayer delen er fin. med historie osv men man bliver træt efter et par spil i skirmish. nogle gange sanver man altså bare at skrive med nogen når man spiller. og selv om man ikke er god nok til at spille spiller mod spiller så kan man spille “Comp Stomp” hvor man spiller sammen med andre spillere mod computeren. det giver god XP og det er skide skægt.

hotkeys. action bar og resourcer:
spillet er ikke særlig avanceret når det kommer til hotkeys. action bar og resourcer. du har en lille liste med hotkeys som følger med i spillet. men du får ikke rigtig brug for dem.
action bars er også simpelt og nemt. i den ene side er kortet og resourcerne og den anden det objekt du har trykket på. du kan Fx holde musen inde og markere 3heste. 11musketter og 1 kanon. tryk på dine musketter nede i midten og tryk så ALT for at se deres skade og liv. du kan gøre det sammen med alle de andre mænd også. simpelt. og for at bygge en bygning skal du også trykke på en indbygger og så på bygning for at bygge den. hvor nemmere kan det blive?
og de har også ændret resource systemet lidt. i stedet for at hugge et træ ned og så gå 100 gange frem og tilbage får du nogle resourcer hver gang de Fx hugger. i træet. dvs du behøver ikke sikre halvdelen af kortet for at kunne transportere noget træ til dit hovedkvarter men i stedet hugge skoven ned og få de resourcer du nu får af det.

aoepc2

Jeg har hørt om en Exansion Pack, er den vigtig?:
der er kommet hele 2 expansions til AoE. de er ikke SÅ vigtige. men vil nu forslå du køber dem. de indholder 3 nye lande (hver). og nogle halv-vigtige opgraderinger. de kan sagtens undveres i starten men vil nu forslå du køber dem. og ja. du kan godt købe Asian Dynasty uden at skulle købe Warchiefs. men du får ikke landene med fra Warchiefs vis du køber Asian Dynasty. men vis du køber Warchiefs eller slet ingen af expansions kan du “ikke” spille med folk som har expansion pakken. det er altså nemmere at finde spillere vis du har udvidelserne
Kan jeg spille som Indianer med en som ikke har Warchief udvidelsen?:
nej. vis du spiller med en som ikke har Warchief udvidelsen kan du ikke vælge de lande fra den udvidelse.

Kan jeg ikke bare vente på en 4’er?:
nej. der kommer ingen AoE 4 fordi Microsofts spil udviklere lukker ned. AoE serien vil måske være til salg og nogen vil nok købe den. men jeg kan ikke love noget. og jeg kan ikke love spillet bliver godt så vis du kan lide AoE serien men har hørt dårlige ting om 3’eren eller bare venter til 4’eren så er det spild af tid for chancerne for at der kommer en 4’er er lille, desværre.

Min Karakter: 7/10
God grafik, godt gameplay og et af de bedste strategi spil jeg har spillet. lyden kan dog godt være lidt irritende nogle gange og man ender med at kede sig efter et stykke tid

×

2 Kommentarer til "Age of Empires III - Anmeldelse"

 1. Bække says:

  Bedste spil ever

 2. smartesam says:

  top sejt, man!!!!!!

Skriv en kommentar

For at undgå unødvendige kommentarer, bedes du læse nedenstående igennem, før du skriver.
- Tag dig tid til at skrive - vær seriøs. Vi godkender kun gode og relevante kommentarer.
- Skriv i en ordentlig tone - kommentarer der indeholder skældsord vil ikke blive godkendt.
- Skriv aldrig dine private oplysninger - telefonnummer, e-mail, adresse osv.
- Skriv kun kommentarer der har relevans til snydekoden selv eller spillet.
- Klik her hvis du vil du have dit eget logo/avatar ved kommentar.